La clau per gaudir d’una salut de qualitat està en prendre consciència d’un mateix, posar ordre, recuperar l’equilibri i aprendre com cuidar-se

EXPERIENCIA PERSONAL

T’explico la meva experiència personal

Sempre he estat una persona de complexió prima, tot i que intueixo que a hores d’ara si no hagués canviat els meus hàbits alimentaris, això ja no seria així.

El cas és que, amb aquesta excusa, durant més de 30 anys em vaig permetre tot tipus de concessions alimentàries (llet, sucres i farines a dojo).

Les meves regles eren extremadament doloroses, molt sovint tenia símptomes d’al·lèrgia (rinitis, esternuts, se’m tapaven les orelles i em picava molt la pell), patia contractures musculars (sobretot cervicals), també marejos.

Em sentia cansada, amb falta d’energia i inclús alguna època, una mica deprimida. Solia tenir gasos i anava de ventre de manera força irregular, alguns dies feia femtes molt pastoses i d’altres, boletes com una cabreta. També vaig tenir acné del que en diuen hormonal. Però el pitjor eren les migranyes, que m’incapacitaven per fer el meu dia a dia.

Per tot plegat, prenia de manera força habitual antiinflamatoris i antihistamínics; durant força anys, anticonceptius, i de manera continuada un medicament preventiu per les migranyes. Tot prescrit pels metges especialistes a qui vaig acudir per mirar de trobar-me bé.

Va ser a través de la psiconeuroimmunologia que vaig trobar resposta al que em passava.

Em vaig visitar amb en Xevi Verdaguer, psiconeuroimmunòleg, qui va ser primer el meu terapeuta, després el meu professor i després el meu cap (he tingut l’honor de formar part del seu equip durant 6 anys), qui després de fer-me moltes preguntes, escoltar-me i demanar-me unes anàlisis específiques, em va dir que tot el que em passava estava relacionat i tenia un origen comú: la meva sensibilitat al gluten i un excés d’histamina en el meu cos.

Seguint les seves recomanacions, vaig canviar la meva alimentació, alguns hàbits i l’actitud davant determinades situacions de la vida, i em vaig suplementar per alguns dèficits analítics. Jo i la meva salut vam fer un canvi radical i espectacular.

Es va acabar prendre medicaments i tot allò que em passava va desaparèixer.

De tot plegat, en l’actualitat, de tant en tant pateixo tensió cervical, tinc temporades en què als vespres em noto molt cansada i ocasionalment (com a molt un cop l’any) tinc una migranya. I en conec la raó principal, l’estrés, el qual a vegades no acabo de gestionar prou bé.

Estic treballant per aprendre’n.

Ara conec com funciona el meu cos i sé com cuidar-lo. He integrat amb total normalitat els nous hàbits alimentaris en el meu dia a dia i els gaudeixo. Ara visc en un equilibri, en el qual em permeto les concessions alimentaris que jo decideixo.

No em mana el model social alimentari, el que venen als supermercats, el que menja la majoria, ni el màrqueting. Pel que fa a l’alimentació, mano jo, i jo decideixo què menjo i quan ho menjo. Em sento molt orgullosa de com ho gestiono i del camí que he recorregut fins arribar a aquest punt.

BRENDA BALLELL

Et nodreixes d’aliments, però també d’emocions.

Aprèn a gestionar-les i recupera la teva salut.

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

Quina és la meva trajectòria

Em vaig llicenciar en farmàcia l’any 1997 a la Universitat de Barcelona. Després d’uns anys treballant en oficina de farmàcia, vaig sentir la necessitat d’ampliar els meus coneixements en l’àmbit hospitalari i vaig fer l’especialitat de Bioquímica Clínica (FIR) a l’Hospital General Universitari de Guadalajara, l’Hospital Clínic de Barcelona i Hospital Josep Trueta de Girona (període del 2000 al 2004). Aquesta formació em va permetre conèixer molt més a fons la fisiologia i la bioquímica humana. Més tard vaig treballar en la indústria farmacèutica (Laboratorios Hipra), on vaig aprofundir en la investigació, formulació, qualitat i comercialització de nous medicaments.

Després de la meva experiència personal amb al psiconeuroimmunologia, vaig estudiar el postgrau en Psiconeuroimmunoendocrinologia (PNIE) i Nutrició Ortomolecular (període 2013-2014).

En paral·lel, també vaig fer un treball d’autoconeixement i creixement personal a través de la Programació Neurolingüística (PNL) i la teràpia breu, que no només m’ha ajudat a mi com a persona, sinó que m’ha donat eines per treballar i comunicar-me adequadament amb els altres.

Els darrers 9 anys he estat plenament dedicada i bolcada en ajudar a un gran nombre de persones, a millorar la seva salut, recomanant-los de manera totalment personalitzada un canvi d’hàbits, tant alimentaris, com d’estil de vida, i en ocasions, amb el suport de determinats suplements naturals. Ho he fet a partir d’una àmplia entrevista clínica, i bastant-me en resultats analítics, en coneixements i en experiència. Tot això, sense oblidar-me de les vivències personals de cadascú.

I en aquests moments, per les raons que t’he explicat en la introducció, he sentit la necessitat de posar en pausa temporal, la meva consulta de salut, alimentació i hàbits, per focalitzar la meva energia a una nova etapa de formació, aprenentatge i creixement professional i personal, exercint com a facultativa de Bioquímica Clínica en un Laboratori d’Anàlisis Clíniques de referència de la província de Girona.

Trobaré la manera d’integrar les meves dues vocacions i àmbits de coneixement, per sentir-me completa, seguir creixent, aportant i ajudant en l’àmbit de la salut, un món que m’apassiona. Vull posar el meu granet de sorra en el canvi de model social actual que tant necessitem.

Així que espero que segueixis sabent i aprenent de mi. Fins aviat!

El que diuen algunes persones a qui he tingut el plaer d’acompanyar en el seu canvi d’hàbits i millora de la seva salut.

Tota la vida he tingut mals de cap, i no creia amb teràpies naturals fins que ho he provat. Els resultats són imminents. He canviat els ibuprofens i paracetamols per una dieta més sana pel meu cos i els mals de cap han desaparegut.

JORDI A.

Vaig arribar a la consulta de la Brenda amb un problema de psoriasis força greu i cansat que ningú em pogués trobar una solució. Va ser posar-me a les seves mans, seguir els seus consells i en poc temps vaig notar una millora extraordinària fins al punt que avui dia, puc dir que gairebé no tinc ni rastre de psoriasis. Gran professional i immillorable en el tracte.

EDUARD T.

Ai que bé Brenda, ets una crack fent que les persones profanes en la matèria com jo, entenem súper bé el teu missatge. Per tant, moltes gràcies per les teves explicacions.

MÒNICA F.

Hola Brenda vaig veure el teu directe d’ahir quan vaig arribar a casa, em va agradar molt, súper interesant, bueno a mi es que potser xq m’agrada tot això, m’agrada molt tot lo del cos humà com funciona, expliques molt beee, súper, súper, moltes gràcies que bé.

CARME R.

Hola Brenda, bon dia! Tot bé, mica en mica i amb molta feina per endavant amb tot lo que ha anat sortint a les analítiques … però bueno, pas a pas i fase a fase… anar avançant. Molt contenta d’estar fent el programa i Molt contenta de vosaltres com a Equip. Gràcies per tot!!

RAQUEL L.

Per cert, no em canso de fer “propaganda” del vostre pa sempre que tinc ocasió. Gracies a vosaltres en Jordi és una mica més feliç. Moltes gràcies de nou!!!

JOSEP MARIA L. (TALLER DE PA)

Dir-te que per mi ha estat fantàstic el proces compartit amb tu i que encara  em mantinc en un
equilibri molt bo. Vam fer una gran feina que jo recomano a tothom.

Olga

He aprés moltíssim amb tu. Tot i que encara no porto una dieta tan perfecte com voldria – per
manca de temps, per mandra, per prioritzar altres coses sobre l’autocura… – però si comparo com estava i
com estic ara no hi ha comparació.

Begoña

Per mi ha sigut una molt bona experiència el programa que hem fet juntes i ara mateix et puc
dir que em sento molt bé. I crec que el programa entre algunes altres coses ha sigut molt important per
aconseguir lo.

Marcela

Cursos, xerrades i tallers realitzats

2023-08-21T12:22:59+00:00

Tallers realitzats

Tallers realitzats Experiència de benestar i salut. Mas Huix – Santa Coloma de Farners. 10-12 de març del 2023. Cap de setmana Saludable. Alimentació i ioga.  Vell Can Gironès-Mamakilla. 31 [...]

2023-07-25T13:02:29+00:00

Xerrades realitzades

Xerrades realitzades Potenciar la detoxificació hepàtica mitjançant la genètica. Cas clínic. Eugenomic Academy . Online 10 de febrer del 2022. Equilibri intestinal i salut: eines per aconserguir-ho. Dissabte 16/11/19. Pilates [...]

2023-08-21T12:21:11+00:00

Cursos realitzats

Cursos realitzats Curs sobre Microbiota Intestinal. Eugenomic Academy. 2 sessions en directe. 8 i 10 de novembre del 2022. Salut, alimentació i hàbits. Curs de 12 hores. Del 15/1/19 al [...]

NEWSLETTER

Vols viure una vida plena i saludable? Subscriu-te a la meva Newsletter i, a més d’informació i consells d’utilitat, rep la meva guia GRATUÏTA “Com dissenyar el teu menú setmanal”.

INSTAGRAM

Segueix les nostres novetats a
@brendaballellsalutintegrativa